Haberler

GELENEKSEL KIZILCAHAMAM JEOPARK GEZİSİ

08.10.2016 tarihinde Coğrafya Zümre Başkanı Aylin Ergül ve Tarih Zümre Başkanı Süheyla Dinekli başkanlığında, Coğrafya öğretmenleri Aykut Tonguz, Mustafa Yavuzer, Fatma Buyraz ve Başak Yıldız Eyyam, Tarih öğretmeni Muazzez İlhan’ın rehberliğinde, okulumuz 10.sınıf öğrencilerinden 69 kişilik öğrenci grubu, gelenekselleşen 5. Kızılcahamam Jeopark Alanına düzenlenen geziye katılmışlardır.

Gezi boyunca öğrencilerimize Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Salih Şahin, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz ve Jeopark alanı İdari ve Teknik Koordinasyon grubu üyelerinden Muzaffer Eker rehberlik etmiştir.

Kızılcahamam merkezi yakınlarında bulunan, Abacı Peribacaları, Mahkemeağacin Köyü, Yerel Tarih Müzesi, Güvem Bazalt Sütunları bu gezi esnasında incelenmiştir. Güvem Kasabası yakınlarındaki fosil yataklarında, fosil aranarak arazi çalışması yapılmıştır. Açık havada,  tarih ve coğrafya derslerini akademisyenler eşliğinde işleyen öğrencilerimiz, deneyler yapmış, grup olarak hareket etmek, birlik ve beraberlik ve sosyalleşmenin en güzel örneklerini göstermişlerdir.

Gezinin tadı damağında kalan öğrenciler, bir sonraki gezi de buluşmak üzere, Ankara’ya yorgun bir şekilde dönmüşlerdir.

 

Son DüzenlenmeSalı, 11 Ekim 2016 14:14