Haberler

Lise Kısmımızda Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Lise Kısmımızda yeni eğitim-öğretim yılı 29 Ağustos 2016 Pazartesi günü başladı. Lise Müdürümüz Aydın Ünal, Okul Radyosundan öğrencilere seslendiği konuşmasında Atatürk’ün, ”Gençler, gelecek sizindir. Bütün ümidim gençliktedir.” sözlerini hatırlatarak “Okulumuzun demokratik bir anlayışla belirlenen kuralları, hepimizi özgürleştirici ve doğru karar verme yetimizi geliştirici kurallardır. Bu kurallar, okul iklimimizin sağlıklı ve yaşanılır olmasını sağlayan kurallardır. Bunları içselleştirmek, 85 yaşındaki okulumuzu geleceğe daha güçlü hazırlamak, burada bulunan herkesin öncelikli görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Bu anlamda hepinize inanıyor ve sonsuz bir güven duyuyorum; çünkü bizi farklı kılan bir kimliğimiz vardır: TED Ankara Kolejli olmak!.. dedi. Okul Müdürümüz 2016 mezunlarının %90'nın üzerinde LYS başarısı elde ettiklerini belirterek bu seneki 12. sınıflara "Zor ve kaygı derecesi yüksek bir 35 hafta sizleri beklemektedir. Bilgi ve çalışma her şeyi kolaylaştırır. Yeter ki başarmayı isteyin ve ona uygun hareket edin" öğüdünü verdi. Program ve alanlarını belirleyen 10 ve 11. sınıf öğrencilerine öğrenmenin en yoğun olduğu bu süreçte tam ve eksiksiz öğrenmenin sonraki dönemde çalışmalarını kolaylaştıracağı, 9 sınıf öğrencilerine de lise yaşantısına uyum sağlamada Kolejli olmanın sorumluluğu içinde hareket edecekleri yönünde inancını dile getirdi.

Aydın Ünal konuşmasında eğitim yöneticilerine ve öğretmenlerimize ise şöyle seslendi: "İşte ellerinize yine yeni değerler sunuyoruz. Öğrencilerinizi, aklın ve bilimin ışığında, sevgiyle yetiştiriniz. Bilgi öğretirken, bu bilgileri nasıl kullanacaklarına dair eğitimler de veriniz ki gençlerimiz bu bilgileri neden öğrendiklerini anlasınlar ve kavrasınlar. Toplumsal değerlerimizle yeni bilgilerini örtüştürebilsinler. Daima pozitif düşünüp, sorun çözme becerilerini geliştirsinler. Gençlerimiz, Türk ulusunun bilgi toplumu olması yolunda kendilerine düşen büyük görevler olduğunu unutmasınlar. Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 öğretim yılının, hepimize sağlık ve mutluluk içinde yepyeni başarılar kazandırmasını, yepyeni ufuklar açmasını diliyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlarken 94. yıldönümünde başta M. Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve saygıyla anıyorum."

Öğrenciler adına konuşan 11. sınıf birincimiz Gökçe Aybeniz Sevim, “Atatürk'ün gösterdiği kutlu yoldan, bilimin ve özgür düşüncenin izinden ayrılmayan okulumuz TED Ankara Koleji, bizleri nesnel olanın peşinden giden ve yolunu bilim meşalesinin ışığında aydınlatan bireyler olmaya hazırlamakta, ilkelere bağlı ancak sorgulamayı bırakmayan vatandaşlar olarak ülkemizin geleceğine sahip çıkmamızı sağlamaktadır.” sözleri ile duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.


.

Son DüzenlenmePazartesi, 29 Ağustos 2016 15:11