Haberler

2016 Mezunlarımızı Uğurladık

  

  

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 2016 mezunlarını, 28 Haziran akşamı stadyumumuzda düzenlenen törenle yeni yaşamlarına uğurladık. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende 85, yıl mezunlarına seslenen Lise Müdürümüz Aydın Ünal, "Ortaöğretimdeki başarı yolculuğunuzun sonuna geldiniz. Artık yepyeni bir yaşam, aydınlık bir gelecek sizleri beklemektedir. Okulunuzda elde ettiğiniz bilgi ve beceriler, sosyal ve kültürel değerler, sizlerin yaşamda ve yüksek öğrenimde başarılı, farklı ve mutlu olmanızı sağlayacaktır. Son söz olarak ailenize, ulusunuza, yurdunuza ve okulunuza duyacağınız vefa duygusunu hiç unutmayınız. Yelkenleri sıkı tutunuz. Rüzgarlara kanmayınız. Kalıcı başarıların peşinde olunuz. Yolunuz mutlu, başarılı ve güzel olsun" diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Okul birincisi Mert Kurttekin, okul ikincisi Başak Özaydın ve okul üçüncüsü Gökhan Eğri’ye diplomalarının yanı sıra ödüllerini Türk Eğitim Derneği adına Genel Başkan Selçuk Pehlivanoğlu, TED Ankara Koleji Vakfı adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çörtoğlu, TED Ankara Koleji Mezunları Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Haşmet Kasapoğlu, Okul Aile Birliği adına Ayşe Kuzucu takdim etti. 11. sınıflar birincisi Gökçe Aybeniz Sevim de başarısı nedeniyle ödüllendirdi.

Haşmet Kasapoğlu Lise Müdürümüz Aydın Ünal’ın şahsında 2016 mezunlarını yetiştiren tüm öğretmenlere teşekkür çiçeği sundu.

Okul düzeyinde ilk on dereceye giren öğrencilerimizin diploma ve ödüllerinin verilmesine devam edildi. Okul düzeyinde 4.-10. olan öğrenciler diplomalarını ve Vakfımızın ödüllerini TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Selçuk Börekçi’nin elinden aldılar.

Okulumuzu yurt içi ve yurt dışında çeşitli yarışma ve etkinliklerde başarıyla temsil eden öğrencilerimize ödüllerini TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Genel Saymanı Semih Apa ve TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Zafer İbrişim takdim etti

TÜBİTAK Proje Yarışmaları Bölge ve Türkiye elemelerinde derece elde eden öğrencilerimiz ödüllerini Genel Müdürümüz Sevinç Atabay verdi.

TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü tarafından “Yılın Sporcusu” seçilen Doruk Pehlivan ve İrem Kaftan'a ise ödüllerini TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Kerem Mağdenli sundu.

Törende Türkiye derecesi elde eden spor takımlarımız ve antrenörleri de onurlandırıldı. Sporcularımız ödüllerini Okul Müdürlerimiz Zühal Üstündağ ve Neşe Aşıcı Özmeriç'in elinden aldılar.

Ödül seramonisinin ardından okul birincisi Mert Kurttekin konuşmasını yaparak yaş kütüğüne okul birinciliğini simgeleyen plaketi çaktı. Okul birincimiz konuşmasında “Kurulduğu günden bugüne; Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlı, bilimsel düşünen, özgüven ve özsaygısı yüksek, insan haklarına saygılı, ülkesinin sorunlarının farkında olan ve bu sorunlara çözüm üreten, barışçıl, aydın ve ileri görüşlü bireyler yetiştirmenin haklı gururunu yaşayan TED Ankara Koleji’nin bir mensubu olmaktan yaşadığım sürece gurur duyacağım.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Okul ikincisi Başak Özaydın, benzer duygularla İngilizce olarak yaptığı konuşmasında “2016 mezunları olarak TED Ankara Koleji’ndeki yolculuğumuz sona eriyor. Ancak bu son, çok daha büyük bir ailenin parçası olduğumuz anlamına geliyor.” dedi.

Öğrenci Yönetim Kurulu Başkanımız Batuhan Akarsu ise mezuniyetle ilgili duygu ve düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti: "TED Ankara Koleji bir kültürdür, öğrencileriyle, öğretmenleriyle, idarecileriyle ve mezunlarıyla koskocaman bir ailedir.  Bugün diplomalarımızı alıyor ve sıralarımızı terk ediyor oluşumuz da bir veda değil aksine yepyeni bir başlangıçtır. Biz Kolejli olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız."

Diploma merasimine geçildiğinde şube sırasına göre ismi okunan 12. sınıf öğrencilerimiz, alkışlar eşliğinde diplomalarını öğretmenlerinin ellerinden aldılar.

Törenin sonunda okul birincimiz, 11. sınıflar birincisine okulumuzun ilkelerini temsil eden flamayı teslim etti. Töreni yöneten Beden Eğitimi Zümre Başkanımız Hakan Midilli’nin komutu ile mezuniyet sembolü olan püsküllerini değiştiren öğrenciler, Kolej Marşı eşliğinde keplerini yeni başlangıçlara doğru fırlattılar. Bu görkemli tablo havai fişek gösterisi ile tamamlandı.

 

Son DüzenlenmePerşembe, 21 Temmuz 2016 15:57