Haberler

BİY Programı 6. Dönem Mezunlarımıza Sertifikaları Verildi

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi  Bilim İnsanı Yetiştirme Programı 6. Dönem mezunları, 27 Haziran 2016 tarihinde Lise Kısmımızda yapılan törenle sertifikalarını aldılar. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 56 mezun veren Bilim İnsanı Yetiştirme Programı sertifika töreninde konuşan Lise Müdürümüz Aydın Ünal, BİYP öğrencilerinin 4 yıllık lise yaşantıları boyunca elde ettikleri başarılara değindi ve ‘’Bu başarılara ulaşmamızı mümkün kılan sadece bizlerin gayreti değildir. Siz değerli velilerimizin büyüme süreçlerinde hem maddi hem de manevi yönden her türlü fedakarlıkta bulunarak çocuklarınıza sağladığınız sağlam altyapı bizim işlerimizi oldukça kolaylaştırmıştır. Verdiğiniz destek için içtenlikle teşekkür ediyorum’’ dedi ve mezun öğrencilerimize hitaben okulumuzda elde ettikleri bilgi ve becerilerilerin ileriki yaşamlarında onları güçlü kılacağını belirtti.

BİYP Koordinatörü Metin Genç, programın ilk mezunlarını 2010 yılında verdiğini hatırlatarak, bu programdan mezun olan öğrencilerin süreç içerisinde elde ettikleri başarıların bu programın gerek okul içinde gerekse okul dışında çokça tercih edilir olmasının yolunu açtığını söyledi. Ayrıca, günümüz eğitim anlayışında bireyin içinde var olan yatkınlıkları büyüme ve olgunlaşma sırasında uyarmanın ve olumlu yönde desteklemenin vazgeçilmez olduğunu bu nedenle öğrencinin bir bütün olarak yetişmesine önem verdiklerini belirtti.

Müdür Yardımcımız Hande Kutlu, program öğrencilerinin 4 yıl boyunca sürdürdükleri akademik başarılarının yanında kültürel ve sanatsal etkinliklerde de yüksek bir motivasyon ile yer aldıklarını belirterek, TÜBİTAK proje ve bilim olimpiyatları alanındaki çalışmalarını sürdürürken öğretmenleri ve arkadaşları ile kurdukları olumlu ilişkiler konusunda diğer öğrenciler için rol model olduklarına da değindi.

BİY Programı öğretmenlerinin de duygu ve düşüncelerini dile getirdiği etkinlikte öğrencilerin Bilim İnsanı Yetiştirme Programı ile ilgili görüşleri ve  yaptıkları çalışmalardan kesitlerin yer aldığı bir video gösterimi de yapıldı. Velilerimizin de yoğun ilgi gösterdikleri tören sonunda geleneksel BİYP pastasını bir velimiz ile birlikte okul birincimiz Mert Kurttekin kesti.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 29 Haziran 2016 09:23