Logo
Bu sayfayı yazdır

MEŞALENİN SONSUZ AYDINLIĞINDA 85 YIL

MEŞALENİN SONSUZ AYDINLIĞINDA 85 YIL

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu “Meşalenin Sonsuz Aydınlığında 85 Yıl”  adlı tiyatro, 12 Haziran 2016 tarihinde Büyük Tiyatro’da sahnelendi. Okulumuzun kuruluş amacını, vizyon ve misyonunu, sevgi, bilgi, başarı ve çağdaşlık ilkeleri çerçevesinde sürdürdüğü eğitim anlayışını, köklü tarihinden kesitlerle ele alan oyun, veli ve mezunlarımızın büyük beğenisini kazandı.

Çok sayıda birincil yazılı kaynak, görsel materyal ve belgenin incelenerek senaryolaştırıldığı ve video mapping formatı ile desteklendiği, büyük bir emeğin ürünü olan özgün oyunda Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Lise öğrencilerimizin yanı sıra mezunlarımız da görev aldı. Oyunun ilk perdesinde yer alan anlatımlı tarihçe kısmının ardından okulun öğrenci kolu faaliyetleri, izci gurubunun Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının Anıtkabir’e nakli sırasında görev alması ve okulun yatılı öğrencilerinin hayatından kesitler kimi zaman duygulandıran kimi zaman güldüren canlandırmalarla izleyiciye aktarıldı.

Oyun arasında davetlileri fuayede bekleyen bir sürpriz vardı. Okulumuzun eski yerleşkesinin çevresinde bulunan Hüdaverdi Pastanesi, Kolej Kırtasiye, Göç Piknik gibi Kolej semti esnafı kurdukları stantlarda servis verdiler. Okulumuza uzun yıllar hizmet veren Ayakkabı Boyacısı Merhum Ahmet Amca ve Foto Naci de unutulmamıştı.

İkinci bölümün konusu TED Ankara Koleji’nin çok yönlü eğitim anlayışının bir parçası olan akademik programlar, İngilizce eğitimi, sportif, sosyal ve sanatsal etkinliklerdi. Okulda pek çok kez sahnelenmiş Artiz Mektebi adlı tiyatro eserinden bir bölüm sunan mezunlarımız, izleyenleri güldürdü. Öğrencilerimizin dans gösterilerinden sonra yine bir Kolej geleneği olan Okul Bandomuz kısa bir geçit yaptı. Ardından TED Ankara Koleji Senfoni Orkestrası kısa bir konser verdi.


Okul Müzemizde orijinal notaları bulunan Rus asıllı bir bestecinin Atatürk’e ithafen bestelediği Zafer Marşı ise ilk kez bu gecede müzik dünyasına kazandırıldı. Zafer Marşı’nı müzik öğretmenlerimiz seslendirdiler.

Bu yıl okulumuzun dördüncüsünü düzenlediği Kırıntı Eğitim Festivali Ödülleri ise “85 Yılın Çocukları”na, tüm mezunlarımıza ithaf edildi.

Oyunun sonunda izleyenler arasına gizlenen Okul Koromuzla birlikte tüm Kolejliler Kolej Marşı’nı söyleyerek bu güzel geceyi sonlandırdılar.

 

 
Son DüzenlenmeSalı, 12 Eylül 2017 11:04
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000