Logo
Bu sayfayı yazdır

4. Kırıntı Eğitim Festivali Etkinlikleri 85. Yıl Teması ile Gerçekleştiriliyor

4. Kırıntı Eğitim Festivali Etkinlikleri 85. Yıl Teması ile Gerçekleştiriliyor

Kırıntı Eğitim Festivali’nin 4.sü “85. Yıl” teması ile okulumuzda gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Lise Kısmımızda 1 Haziran’da düzenlenen zümre etkinliklerinde öğrencilerimiz, Cumhuriyetle yaşıt olan okulumuzun köklü tarihini araştırarak konferans salonunda gerçekleştirdikleri sunumlar ve Kolej Sokağı’nda yer alan belge, fotoğraf ve obje sergileri ve film gösterimleri ile arkadaşlarına aktardılar.

Konferans salonundaki ilk sunum İngilizce Zümremiz ve öğrencilerimizce üç kuşak Kolej mezunu olan ailelerle yapılan röportajları içeren “3G Graduates” adlı film gösterimiydi. TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu üyemiz Gül Sürmen ve torunu Doruk Şahin’in de bir sohbetle eşlik ettiği etkinlikte Kolejli olmanın kişiye kattığı değerler üzerinde duruldu.


Coğrafya Zümremizin etkinliği olan “85 Yılda TED Ankara Koleji’nin Mekana Etkisi” adlı araştırmayı konferans salonunda sunan öğrencilerimiz, bulunduğu semte Kolej adını veren okulumuzun İncek’e taşınmasından sonraki süreçte çevreye etkilerini de ele alarak eski yerleşke ve yeni yerleşkenin şehrin dokusuna hizmet ettiğini ve kendi kimliğinden izler bıraktığını belirttiler.

Türk Dili ve Edebiyatı ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümrelerinin ortak çabalarıyla gerçekleştirilen “85 Yılda TED Ankara Koleji” adlı sunumu ise 9-C öğrencilerimiz hazırlayıp sundu. Okulumuzun tarihini sözlü aktarımların yanı sıra fotoğraflar ve okul röportajları ile destekleyen sunum izleyenlere nostalji yaşattı. Türk Dili ve Edebiyatı Zümremizin bir diğer festival etkinliği olan “85 Yıla 85 Öykü” adlı yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz ise Hi-Tech salonda öykülerini okuyarak, ödüllerini teslim aldılar. Yarışmada öğrencilerimiz Şevval Memecan (9-C) birinci, Defne Kuzucu (10-P) ikinci olurken Çağla Çeçen ve Nilsu Erkaya ise üçüncülüğü paylaştılar.

Felsefe ve Tarih Zümrelerimizin ortaklaşa düzenlediği Canlı Müze etkinliğinde ise öğrencilerimiz Türk Maarif Cemiyeti’nin beş kurucu üyesini canlandırdılar.

Kolej Sokağı’nda ise 85 Yıl Teması ile tüm gün zümrelerimizin çalışmaları sergilendi.

Matematik Zümresi: Geçmişten Günümüze Kullanılan Kitap-Araç Gereçler Sergisi ve Flama Çalışması

Felsefe-Tarih Zümreleri:

85. Yıl Taş ve 3D Magnet Sergisi (Bilgisayar Zümresi desteği ile)

85. Yıl Fotoğraflarla Nostalji

Atatürk ve Eğitim Sergisi

85 Yıl Belgelerle TED Arşivi

Canlı Müze

 

Fizik-Kimya- Biyoloji Zümreleri:

Geçmişten Günümüze Değişen Laboratuvar ve Laboratuvar Malzemeleri

Türk Dili ve Edebiyatı-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümreleri:

Oğuz Atay Sergisi

İngilizce Zümresi:

85 Kare 85 Saniyede 85 Fotoğraf ile 85 Yıl

Almanca Zümresi:

85 Yıldan Günümüze 2. Yabancı Dil Almanca

Fransızca Zümresi:

Fransızca Eğitiminin Yıllar İçindeki Gelişimi

Görsel Sanatlar Zümresi:

Resim Sergisi

Etkinliklerin bitiminde katılan tüm öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize katılım ve teşekkür belgesi verildi.

 

 

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000