Haberler

TED Antalya Koleji’nin Düzenlediği TAMUN’a Katıldık

TED Antalya Koleji’nin ev sahipliğinde 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen TAMUN Konferansına Lise Kısmı Politika ve Diplomasi Kulübü öğrencilerimiz katıldı. Güncel konuların tartışılarak yasa tasarılarının oluşturulduğu platformda, öğrencilerimize Politika ve Diplomasi Kulübü danışman öğretmenlerimizden Osman Yavaşça ve Sinem Özge Tural rehberlik etti.

Konferansa öğrencilerimiz Atakan Mumcuoğlu (10-C), Elif Kürkçü (10-B), Elif Kurtay (10-C), Kutay Dengizek (10-M), Deniz Eracar (10-O), Elifsu Gözen (10-H) ve Sıla Baltacı (10-G) komite başkanlığı görevi ile katıldılar. Öğrencilerimizden Cansu Zeynep Dölek (10-P), Öykü Torun (10-C), Begüm Yılmaz (9-G), Zeynep Akkerman (9-O), Zeynep Tuna Akbıyık (9-K) ve Pelin Dengiz (10-S) Amerika Birleşik Devletleri (ABD) delegasyonu olarak, Günsu Aytekin (10-P), Zelal Su Mustafaoğlu (10-C), Damla Özgüven (10-G), Beria Naz Edirne (9-G) ve İmge Doğa Özden (10-H) Suriye delegasyonu olarak Politika, Ekonomik ve Sosyal, Sağlık ve Çevre, Silahsızlanma-Uluslararası Güvenlik ve İnsan Hakları komitelerinde görev aldılar.

Kuzey Kutbunun sivilleştirilmesinden mülteci çocuklarının eğitimine, Zika virüsünden dijital çağda internet gizliliğine varıncaya değin pek çok konunun ele alındığı konferans süresince ABD ve Suriye delegasyonu olarak altı komitede görev alan tüm delege öğrencilerimiz, gösterdikleri başarılı çalışmaları ve katılımları ile en iyi delege ve üstün başarı ödüllerine layık görüldüler.