Logo
Bu sayfayı yazdır

3. Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Fuarı’nı Gerçekleştirdik

3. Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Fuarı’nı Gerçekleştirdik

TED Ankara Koleji Bilişim Teknolojileri Yazılım Zümreleri ve Lise Kısmı Robotik Topluluğu tarafından 30 Mayıs 2016 tarihinde Spor ve Sanat Merkezimizde 3. Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Fuarı gerçekleştirildi. Dünyada birçok alanda hızla gelişen teknolojiyi öğrencilerin bilgisine sunmak ve gelişen teknoloji ile ilgili farkındalık yaratmak, yeni neslin hazır bilgi ve teknolojiyi tüketen değil, teknolojileri üreten bireyler olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen fuara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Anaokulundan lise düzeyine her yaş grubundan öğrencilerin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Derslerinde edindikleri kodlama ve 3 boyutlu tasarım becerilerini, mühendislik mantığı ile birleştirerek ürettikleri ürünlerin sergilendiği fuarda, bilişim, eğitim ve mobil teknolojileri alanında birikimli şirket ve kişiler de tanıtım yaparak, çeşitli atölye çalışmaları düzenlediler.

Fuarın açılışında konuşan öğrencilerimiz Damla Yenigür (11-Z), Beren Bülbüloğlu (3-A) ve Egemen Köroğlu (6-B), erken yaşta edindikleri bilişim becerilerini dinleyenlere aktardılar. Konuşmaların ardından Kahoot adlı öğrenme platformu kullanılarak bir yarışma düzenlendi. Yarışmada yöneltilen soruları doğru cevaplayan öğrencimiz, Genel Müdürümüz tarafından plaketle ödüllendirildi.

Tüm gün süren fuarda öğrencilerin Arduino ve Lego Design ile gerçekleştirdikleri robot gösterilerinin yanı sıra çeşitli programlama dilleri ile geliştirdikleri 3 boyutlu tasarımlar, bilgisayar oyunları ve uygulamalar sergilendi. 

Fuara destek olan bilişim firmaları ise lise öğrencilerimize inovasyon, üç boyutlu tasarım ve baskı, iki boyutlu telefon oyunları geliştirme, kağıt kesme ve ahşap oymacılığı ve siber saldırı gibi konularda atölye çalışmaları düzenlediler.

 

 
Son DüzenlenmeSalı, 12 Eylül 2017 11:08
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000