Haberler

3. Akıl Oyunları Şampiyonası’na TED Okulları’ndan 75 Takım Katıldı

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu’nun ev sahipliğinde 28 Mayıs 2016  tarihinde “3. Akıl Oyunları Yarışması” düzenlendi. Yarışmaya TED Ankara Koleji, TED Antalya Koleji, TED Atakent Koleji, TED Bursa Koleji, TED Denizli Koleji, TED Diyarbakır Koleji, TED Eskişehir Koleji, TED Gaziantep Koleji, TED Hatay Koleji, TED Karabük Koleji, TED Kayseri Koleji, TED KDZ. Ereğli Koleji, TED Konya Koleji, TED Mersin Koleji, TED Polatlı Koleji, TED Rönesans Koleji, TED Tokat Koleji ve TED Trabzon Koleji’nden üçer öğrenciden oluşan 75 takım katıldı.

3. Akıl Oyunları Şampiyonası’nın açılışında konuşan Ortaokul Müdürümüz Zühal Üstündağ, "Sevgili öğrencilerimiz eğlenirken öğrenme, problem çözme, hızlı düşünme ve çözüm üretme becerilerinizi kuvvetlendirmek için bir araya geldiniz, sevgi, saygı ve dostluk içinde yarışacak ve deneyimlerinizi arttıracaksınız hepiniz hoş geldiniz" dedi.

Ortaokul Matematik Zümresi Başkanı Melih Narlı ise konuşmasında "Burada bulunmanız, okullarınızı temsil etmeniz yaşamınızda hatırlayacağınız çok önemli bir deneyim olacaktır" diyerek katılan tüm TED okullarına teşekkür etti.

 İçeriği Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu'nun Türkiye'deki temsilcisi Akıl Oyunları Dergisi, Türk Beyin Takımı ve Akıl Derneği katkıları ile hazırlanan şampiyona ile öğrencilerin eğlenceli vakit geçirerek analitik düşünme teknikleriyle tanışmaları ve problem çözme, mantık yürütme, hızlı düşünme, çözüm üretme, ekip çalışması gibi becerilerini geliştirmeleri amaçlandı.

 

Gün boyu süren yarışma; akıl yürütme ve işlem oyunları, sudoku, kelime oyunları ve mekanik oyunların oynandığı takım yarışmalarından ve ardından düzenlenen bireysel finalden oluştu. Yarışmada ilk üçe giren takımlara düzenlenen törenle kupa ve madalya, bireysel dalda birinciye 1000 TL, ikinciye 800 TL, üçüncüye ise 600 TL’lik hediye çeki ve başarı belgesi, tüm yarışmacılara ise katılım belgeleri verildi.

Takım yarışmalarında:

 TED Bursa Koleji (1) birinci,

TED Ankara Koleji (1) ikinci,

TED Ankara Koleji (4) üçüncü oldu.

Bireysel dalda:

Erhan Az (TED Bursa Koleji) birinci,

Gürkan İnal (TED Ankara Koleji) ikinci,

Ali Baran Arıban (TED Bursa Koleji) üçüncü oldu.


 

Son DüzenlenmeCuma, 03 Haziran 2016 16:03