Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Görkemli Bir Tören ve Emanet Koşusuyla Kutladık

 


 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli Mücadele'nin başlaması dolayısıyla kendi doğum günü olarak ilan ettiği ve gençlere armağan ettiği 19 Mayıs'ı okulumuzun stadyumunda düzenlenen görkemli bir törenle kutladık. K12 bütünlüğünde öğrenci, öğretmen, mezunlarımız ve velilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen tören, resmi geçitle başladı.

Türk Ulusunu temsil eden gençlerimiz,  şanlı bayrağımızı, barışın, özgürlüğün ve bağımsızlığımızın simgesi olarak ellerinde dalgalandırdılar.
 

Tören alayının sahada yerlerini almasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Tenor Şenol Talınlı yönetiminde tüm öğrencilerimiz ve izleyenler, gür bir sesle İstiklal Marşımızı okudular.
 
Genel Müdürümüz Sevinç Atabay, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı. 
 
 
Türk gençliği adına konuşan lise öğrencimiz Onat Yiğit, TED Ankara Koleji öğrencileri olarak Atatürk devrimlerinin ve Cumhuriyet'in yılmaz emanetçileri olduklarını bir kere daha dile getirdi.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni öğrencimiz Yankı Ayhan okudu, ardından öğrencimiz Gülay Altıntaş yönetiminde tüm öğrencilerimiz, "Gençliğin Ata'ya Yanıtı"nı dile getirdiler.

 

 
Konuşmaların ardından gösteri grupları sahada yerlerini aldılar. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan ve Cumhuriyet'le sonuçlanan bağımsızlık ve uygarlık savaşını, Cumhuriyet'in Eğitim Meşalesi olan okulumuzun kuruluşunu modern danslar ve zeybek gösterileriyle anlatan öğrencilerimizin sahada oluşturduğu tablo izleyenleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı.
 
Okulumuzun 85. yıl etkinlikleri kapsamında töreninin sonrasında Yönetim Kurulu Üyelerimiz, mezunlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla 4x100 metre "Emanet Koşusu" gerçekleştirildi.
 
 
Atamızın emaneti Cumhuriyet'i, ilke ve devrimlerini simgeleyen bayrakları, en büyükten en küçüğe teslim eden koşucular, final noktasına geldiklerinde hep birlikte "Ata'm, kurduğun Cumhuriyet 85 yıldır bizim gücümüz; yaktığın meşale ışığımız; çizdiğin yol, hedefimiz olmuştur. Geleceğimiz ise emanetinin garantisi olacaktır" dediler.

 
 
 
 
 
 
Son DüzenlenmeSalı, 12 Eylül 2017 11:08