Haberler

Matematik Günleri’nin Altıncısı Gerçekleştirildi

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Matematik Zümresi tarafından 7 Mayıs 2016 tarihinde “VI. Matematik Günleri” düzenlendi.

Bilimsel bir aktivite çerçevesinde okullar arası etkileşimi artırmak, öğrencileri kaynaştırmak, öğrencilere matematiğin farklı yönlerini keyifli bir yarışma ortamı içerisinde göstermek ve yeni bakış açıları kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada, her okulu 10. ve 11. sınıf düzeyinde 3 asil ve 1 yedek öğrenci temsil etti.

Adayların 11. sınıf müfredatının sonuna kadar sorumlu oldukları ve klasik tipli sorulardan oluşan çeşitli etaplarda yarıştığı 6. Liseler Arası Matematik Yarışması’nın değerlendirmesi, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Matematik Zümresi Öğretmenleri tarafından yapıldı. Yarışmanın en heyecanlı ve hareketli etabı olan “Karışık Gruplarla Runner Yarışması”nda koşucular, çözümü bitiren grupların cevaplarını jüriye en kısa sürede yetiştirmek için yarıştı.

Yarışmanın kapanış bölümünde bir konuşma yapan Lise Kısmı Müdürümüz Aydın Ünal, Katılan tüm okullara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Matematiğin çok zor bir bilim olduğunu ama tüm bilimler için matematiğin çok önemli olduğunu vurguladı. 

Yarışmanın sonucunda bireysel olarak ve okul bazında birinci, ikinci ve üçüncü olanlara ödülleri Matematik Öğretmenimiz Necla Doğan, Müdür Yardımcımız Sibel Şenyuva, Müdür Başyardımcımız Sedef Eryurt ve Okul Müdürümüz Aydın Ünal tarafından verildi.

 
 
Son DüzenlenmeCumartesi, 07 Mayıs 2016 16:33