Logo
Bu sayfayı yazdır

Yazar Turan Tanyer ile Okulumuzun Tarihçesini Konuştuk

Yazar Turan Tanyer ile Okulumuzun Tarihçesini Konuştuk

Ortaokul Sosyal Bilgiler Zümremizin okulumuzun 85. yılı nedeniyle düzenlediği tarih projesi kapsamında “Cumhuriyet’in Meşalesi TED Ankara Koleji” kitabının yazarı Turan Tanyer ile bir söyleşi gerçekleştirildi. 7. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla 5 Mayıs 2016 tarihinde amfi tiyatroda gerçekleştirilen söyleşinin öncesinde Sosyal Bilgiler Zümremizin hazırladığı okulumuzun tarihini yansıtan kısa film izlendi.

Araştırmacı-yazar Turan Tanyer, okulumuzun hikayesinin Cumhuriyetle birlikte başladığını belirterek “Cumhuriyet bizim için yeni bir hayat modelidir. Yeni hayat modeli için yeni hayat damarları açmak gerekiyor. Bunlardan biri de eğitim damarı. Şansımız var bizim çünkü başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin çok iyi bir eğitim kadrosu vardı” dedi. Atatürk’ün 1925’te Mecliste yaptığı çağrı ile gücü olan insan ve kurumları eğitim alanında çalışma yapma ve girişimde bulunmaya davet ettiğini kaydederek “Hiçbir okulun tarihinde bu kadar güzel bir hikaye yoktur. Cumhuriyeti kuran irade sizin okulunuzu kurmuştur” dedi.

Türk Maarif Cemiyeti’nin 1 Mayıs 1931 yılında Yenişehir GMK Bulvarı üzerindeki binada açtığı ana mektebi ile eğitim-öğretim hayatına başladığını anlatarak, okulumuzun 1963 yılında Vakıf idaresine devredilmesine kadar olan süreçte önemli satır başlarına değindi. Tanyer sözlerini “Ankara Koleji, Türkiye’nin çok temel kurumlarından biridir. Sahip çıkın, mezun olduktan sonra da okulunuzla bağınızı koparmayın, aidiyetinizi koruyun” diyerek sonlandırdı.

 

Son DüzenlenmeCuma, 06 Mayıs 2016 11:23
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000