Haberler

Ortaokul Almanca Zümresi Baharın Gelişini Çoşku ile Kutladı

Evrensel kimliğe sahip olmanın en önemli basamağı farklı kültürleri tanımaktır. Özellikle yetişme çağındaki çocuklarımızın okul ortamında, kültürün ülkeler arası bir köprü olduğunu öğrenmeleri, dış dünyaya açıldıklarında zorluk çekmeden yol almaları anlamına gelmektedir.

Ortaokul Almanca zümresi,  bu paylaşıma kucak açarak Almanya'da gelenek haline gelen kış mevsiminin eğlenceli bir şekilde uğurlanmasını anlatan etkinliğini, okulumuzda,  kendi kültürümüzle birleştirerek öğrencilere sunmuştur.

7 Nisan 2016 Çarşamba günü okulumuz Kolej Sokağı'nda gerçekleştirilen gösteride Müzik Öğretmeni Canan Torun katkılarıyla 8.sınıf öğrencilerinden Ece Öztaş, Nurgül Eda, Tan Elçin ve Aras Ünsal ‘ın seslendirdiği şarkılara Doğa Sıvgın, Betül Birsen, Aslı Kınık, Melis Toktaş, Burçe Karayazı, Cansu Oğuz ve Elif Aköz dansları ile eşlik etmişlerdir. 6.sınıf öğrencileri,  etkinliğin anlamına uygun kostüm ve maskelerle çok güzel bir eğlence ortamı yaratmışlardır.

Finalde ise Ankara Üniversitesi Modern Dans Topluluğu, Johann Strauss'un "Mavi Tuna" adlı eseriyle muhteşem bir vals gösteri sergilemiştir.

Etkinliğimize kültürler arası dayanışma göstergesi olarak, Almanya Büyükelçilik Kültür bölümü görevlileri Sayın Charlotte Reinl ve Protokol görevlisi Sayın Emel Ermete eşliğinde katılan Almanya`nin Türkiye Büyükelçisi'nin eşi Sayın Marion Erdmann, yaptığı konuşmada yabancı dilin önemine değinerek, yabancı dillerin başka kültürleri tanımak için birer araç olduğunu vurgulaması ve herkesin aslında birer kültür elçisi olduğunu söylemesi gösterinin en önemli anını oluşturmuştur.

12 Nisan 2016 Salı günü okulumuz 5.sınıf öğrencileri, Müzik öğretmeni Murat Ergüven'in katkılarıyla hazırlanan koroda Almanca şarkılar seslendirip, kostüm ve maske dallarında yarışmış ve ödüllerini almışlardır.