Haberler

Türk Eğitim Derneği Tarafından Düzenlenen IV. Uluslararası Eğitim Forumu’nda Eğitimin Geleceği Ele Alındı

Türk Eğitim Derneği tarafından daha nitelikli bir eğitim sisteminin inşasına katkıda bulunulması amacıyla, değişen eğitim dünyası ve eğitimin geleceğini tüm boyutlarıyla tartışmak üzere 2 Nisan 2016’da TED Ankara Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen IV. Uluslararası Eğitim Forumu’nda kuantum fizikçisi ve fütürist Michio Kaku ve farklı ülkelerden farklı temsilcilerin katılımı ile dikkat çekici konular ele alındı. 

“Türkiye’nin Geleceğine İnanıyoruz: Geleceği Okuyoruz” konulu forumun açış konuşmasını yapan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Benim emin olduğum tek bir şey var. 2150, asla bugüne benzemeyecek. Tekrar soruyorum Neye benzeyeceğini bilen var mı? Yok ama buna kafa yoran bilim insanları, fütürologlar, meslek insanları var. Türk Eğitim Derneği’nin en büyük sorumluluğu derken kast ettiğim işte bu... Gelecekte var olacak hatta geleceği değiştirecek bireyler yetiştirmek... Biz, takip eden değil, yol açan insanlar yetiştirmek istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Forumun diğer katılımcıları arasında Ekonomi Eski Bakanı Ali Babacan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Doğuş Otomotiv YKB Aclan Acar, Volkswagen Finansal Hizmetler YK Üyesi Dr. Christian Dahlheim, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, TÜSİAD STEM Çalışma Grubu Başkanı Burak Aydın, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmtet Murat Tarımcılar, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nörolojik Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Turgay Dalkara, Üsküdar Üniversitesi Nörobilim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, Iowa Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nancy Andreasen, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Filozof Prof. Dr. Ahmet İnam, SEBİT Genel Müdürü Ahmet Eti, DenizBank Baş Ekonomisti Dr. Saruhan Özel, Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Selin Sayek Böke, Avrupa Birliği İnovasyon Politikası Yönetimi Üçlü Yüksek Düzey Grubu Eski Genel Sekreteri Stefan Schepers, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak yer aldı.

Oldukça başarılı ve verimli geçen forumun organizasyonunda okulumuzun öğrencileri de pek çok noktada görev aldı, katılımcıların hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için öğretmenleri ile birlikte forum alanının çeşitli noktalarında konserler ve aktiviteler düzenlendi. 

 
 
Son DüzenlenmeSalı, 12 Nisan 2016 10:44