Haberler

Çanakkale’yi Geçilmez Kılan Kahramanlarımızı Minnet ve Şükranla Andık

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101.yılında Çanakkale’yi geçilmez kılan Anafartalar Kahramanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimizi minnet ve şükranla andık. Okullarımızda gün boyu süren etkinliklerde I. Dünya Savaşı’nın en kanlı cephesi olan ve şanlı zaferlerle sonuçlanan Çanakkale Savaşları’nın tarihimizdeki yeri ve önemi anlatıldı.

İlkokul Kısmımızda sabah saatlerinde 4-İ sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Neriman Acar ile birlikte hazırladıkları radyo programını sundular. 

Öğle saatinde ise müzik öğretmenlerimiz Burcu Ünal ve Cüneyt Erkan yönetimindeki 3. ve 4. Sınıflar Koroları, Kolej Sokağı’nda ard arda sahne alarak Çanakkale Türküsü ve Atatürk Marşlarından oluşan konserler verdiler.

  5. sınıf öğrencilerimizin C2 bahçedeki mini konseri  ilgi ile izlendi.

 

Ortaokul Kısmımızda Müzik, Sosyal Bilgiler ve Teknoloji Tasarım Zümrelerimizin işbirliği ile öğle tatilinde Kolej Sokağı'nda öğrencilerimiz, oratoryo, marşlar, türküler ve danslardan oluşan bir sunum gerçekleştirdiler.

 

Lise Kısmımızda 9-S sınıfı öğrencilerimiz “Çanakkale’den Mektuplar” adlı etkinlikte Türk ve Anzak askerlerinin anılarından, cepheden ailelerine yazdıkları mektuplardan derlenen ibretlik öykülerle savaşın insani boyutunu yansıttılar.

9-R, 9-Z, 9-L, 9-G, 9-C sınıfları ise konferans salonunda yaptıkları sunumlarda Çanakkale ruhunu bizlere yaşattılar.

 

 

Son DüzenlenmeCuma, 25 Mart 2016 16:06