Ortaokul Öğrenci Davranış, Okula Devam ve Kıyafet Kuralları

TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
ÖĞRENCİ DAVRANIŞ, OKULA DEVAM VE KIYAFET KURALLARI

DEVAM-DEVAMSIZLIK

Öğrencinin okula gelmediği/geç geldiği gün, velisi tarafından ivedilikle ve mutlaka sınıf müdür yardımcısına telefonla bilgi verilecektir, öğrencinin okula geldiği ilk gün mazeret dilekçesi veya sağlık raporu müdür yardımcısına gönderilecektir.

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği; Madde 31–(Değişik: 25.06.2015 tarihli ve 29397 sayılı R.G.) b) Eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar ile herhangi bir dersten yılsonu puanı 45’ ten az olan öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilir.

DAVRANIŞ, KIYAFET

• Tüm öğrenciler okula okul kıyafetleri ile gelirler.
  • Kız öğrenciler, boyalı–röfleli saçla okula gelemezler. Saçı uzun olan kız öğrencilerin saçları toplu olacaktır. Kız öğrenciler, tırnak uzatamaz; oje–parlatıcı kullanamaz, makyaj yapamazlar. Okula gelirken kolye–küpe, künye, bileklik, yüzük vb. süs eşyası ve aksesuar kullanamazlar. Erkek öğrencilerin saç tıraşı kısa olacaktır.
  • Öğrencilerin okula; PSP, i-pod, fotoğraf makinesi, notebook, notepad, mp3, akıllı telefonlarla uyumlu internet ve bluetooth bağlantısına uyumlu saat getirmeleri kesinlikle yasaktır. Getirildiği takdirde ilgili sınıf müdür yardımcısı tarafından alınacak ve veli konu hakkında bilgilendirilecektir.
  • Zorunlu durumlarda getirilen cep telefonu, birinci ders saati başlamadan önce kapalı olarak sınıf müdür yardımcılarına teslim edilecek, derslerin bitiminde öğrencilere verilecektir. Teslim edilmeyen cep telefonları ilgili müdür yardımcısı tarafından alınacak ve veliye teslim edilecektir.  Öğrencinin getirdiği cep telefonunun özellikli ve maddi değerinin yüksek olması, güvenlikleri açısından risk oluşturmaktadır. Bu konuda gerekli özenin gösterilmesi gerekmektedir. Cep telefonlarının kaybından okul yönetimi sorumlu tutulamaz.
  • Öğrenciler yukarıda belirtilen kurallara uymadıklarında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.
  • Öğrencilerimizin semt servislerinde emniyet kemerlerini takmaları zorunludur. Servis araçlarında yiyecek ve içecek tüketemezler.Araç sürücüsünün dikkatini dağıtacak davranışlarda bulunamazlar.
  • Öğrenciler TEOG ve Hazırlık Atlama vb. sınavlara okul kıyafeti ile gelirler. Yukarıda açıklanan genel, sınıf içi davranış ve kıyafet kuralları çerçevesinde okulun sağladığı eğitim-öğretim ortamını olumsuz etkileyecek hiçbir davranış ve tutuma izin verilmez. Bu tür davranışlarda bulunan öğrenciler hakkında Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan hükümler çerçevesinde yaptırımlar uygulanır. Bu kurallar yerleşkenin tüm alanlarında geçerlidir.