LİSE KISMI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI KILIK KIYAFET KURALLARI

Sayın Veli, Sevgili Öğrencimiz,

Ankara Koleji olarak öğrencilerimizin resmi okul kıyafetlerini, okulumuzun kimliğini ve felsefesini yansıtan önemli sembollerden birisi olarak görmekteyiz. Buradan hareketle okul ve kıyafetin birbirini tamamlayan, bütünleyen bir algıya ve öneme sahip olduğunu düşünüyoruz.

Okulumuzda uygulanan kılık kıyafet uygulamaları ile ilgili olarak gerek kayıt sırasında imzalamış olduğunuz veli sözleşmesinde, gerekse süreç içerisinde ilgili Müdür Yardımcılarımız kanalıyla ve cep telefonunuza gönderdiğimiz SMS’lerle sizleri bilgilendirdik. Bu çabalarımız sonucunda öğrencilerimizin kıyafetlerinde belirgin bir iyileşme gözlenmiştir. Bu konuda bizlere destek olan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ancak gelinen noktada halen bazı öğrencilerimizin bu kurallara uymama konusunda ısrar ettiklerini üzülerek gözlüyoruz. Bununla beraber tek taraflı olarak bu öğrencilerimize disiplin yönetmeliğinde belirtilen yaptırımları uygulamayı en son çare olarak düşünmekteyiz. Çünkü halen bu sorunu ilgili velilerimizle çözebileceğimiz yönündeki umudumuzu koruyoruz.

Ancak bilinmelidir ki, bize kılık kıyafet konusunda destek olan velilerimizin çabalarının boşa gitmemesi adına bu sorunu çözme yönündeki kararlılığımız tamdır.

Öğrencinin kılık kıyafet kurallarına uygun olarak okulumuza gelmesi velilerimizin sorumluluğunda olduğu gibi, genç ergenlerimizi yaşama ve yükseköğrenime düzen, disiplin ve güven içerisinde hazırlamak biz yönetici ve öğretmenlerin görev ve yükümlülükleri arasındadır.

07 Ekim 2015 tarihi itibariyle tüm öğrencilerimize okul ve kıyafet kuralları ile ilgili bilgilendirme tamamlanmıştır.

Okul kıyafet kurallarına uymayan öğrencilerimizle ilgili olarak yazılı bilgilendirme (uyarma) süreci 14 Ekim 2015 tarihi itibariyle başlamıştır.

Bu sürecin devamında Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği/Lise Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliğine uygun yaptırımlar (aşamalı olarak uyarma, kınama, kısa süreli okuldan uzaklaştırma) uygulanır. Karar yaptırımın niteliğine göre e-okula işlenir.

2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA DA GEÇERLİ OLAN ESKİ OKUL KIYAFETLERİ

HAZIRLIK,9,10, 11 VE 12.SINIFLAR
KIZ ÖĞRENCİ ERKEK ÖĞRENCİ
LACİVERT ETEK-K LOGOLU (ETEK BOYU DİZ KAPAĞI HİZASINDA OLACAKTIR.), GRİ KUMAŞ PANTOLON (GRİ KOT, TAYT VB. PANTOLON GİYİLMEYECEKTİR.) LACİVERT CEKET, GRİ PANTOLON (KLASİK KESİM VE K LOGOLU)
DÜZ BEYAZ UZUN / KISA KOLLU GÖMLEK (K LOGOLU)
(KLASİK OKUL GÖMLEĞİ)
DÜZ BEYAZ UZUN / KISA KOLLU GÖMLEK (K LOGOLU) (KLASİK OKUL GÖMLEĞİ)
HIRKA- KAZAK-SÜVETER (LACİVERT- K LOGOLU-DÜZ) HIRKA- KAZAK-SÜVETER (LACİVERT- K LOGOLU-DÜZ)
---- KRAVAT (LACİVERT- ZEMİN KIRMIZI BEYAZ EĞİK ÇİZGİLİ) K LOGOLU
SİYAH-KOYU RENK AYAKKABI (LASTİK CİZME OLMAYACAK) SİYAH-KOYU RENK AYAKKABI
KILIK-KIYAFETE UYUMLU ÇORAP KILIK-KIYAFETE UYUMLU ÇORAP  (BİLEKTE ÇORAP GİYİLMEYECEKTİR.)
BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİNDE
K LOGOLU EŞOFMAN K LOGOLU EŞOFMAN
LACİVERT/KIRMIZI/BEYAZ T-SHIRT(SIFIR YAKA-K LOGOLU) LACİVERT/KIRMIZI/BEYAZ T-SHIRT(SIFIR YAKA-K LOGOLU)
LACİVERT ŞORT  LACİVERT ŞORT
TAKIM EŞOFMANLARI DERSLERDE GİYİLMEYECEKTİR.

2015-2016 ÖĞRETİM YILI OKUL KIYAFETLERİ

HAZIRLIK,9,10, 11 VE 12.SINIFLAR
KIZ ÖĞRENCİ ERKEK ÖĞRENCİ
LACİVERT ETEK-K LOGOLU (ETEK BOYU DİZ KAPAĞI HİZASINDA OLACAKTIR.), GRİ PANTOLON (ANTRASİT) (GRİ KOT,TAYT VB. PANTOLON GİYİLMEYECEKTİR.) LACİVERT CEKET, GRİ PANTOLON (ANTRASİT), (KLASİK KESİM VE K LOGOLU)
KIRIK BEYAZ POLO YAKA PİKE GÖMLEK (K LOGOLU)  KIRIK BEYAZ POLO YAKA PİKE GÖMLEK (K LOGOLU)
KIRIK BEYAZ POLO PİKE T-SHIRT (YAKALI-YAKASIZ-K LOGOLU) KIRIK BEYAZ POLO PİKE T-SHIRT (YAKALI-YAKASIZ-K LOGOLU)
SİYAH-KOYU RENK AYAKKABI (LASTİK CİZME OLMAYACAKTIR.) SİYAH-KOYU RENK AYAKKABI
KILIK-KIYAFETE UYUMLU ÇORAP KOYU RENK KILIK-KIYAFETE UYUMLU ÇORAP (BİLEKTE ÇORAP GİYİLMEYECEKTİR.)
BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİNDE
K LOGOLU EŞOFMAN K LOGOLU EŞOFMAN
LACİVERT ŞORT  LACİVERT ŞORT
TAKIM EŞOFMANLARI DERSLERDE GİYİLMEYECEKTİR.

ÖĞRENCİLER
* YUKARIDA TANIMLANAN KILIK-KIYAFET DÜZENİ İÇİNDE OKULA GELİR VE DERSLERE KATILIRLAR.
* KOLYE, KÜNYE, BİLEKLİK, YÜZÜK, KÜPE, ŞAL VB. SÜS EŞYASI VE AKSESUAR KULLANAMAZLAR. AKSİ TAKDİRDE YUKARIDA BELİRTİLEN VE UYGUN OLMAYAN TAKI VE EŞYALAR OKUL YÖNETİMİ TARAFINDAN ALINIR VE SADECE VELİYE TESLİM EDİLİR.
* BİRİNCİ DERS SAATİNDE SPOR VEYA BEDEN EĞİTİMİ DERSİ OLSA BİLE OKULA OKUL KIYAFETİ İLE GİRİŞ YAPMAK ZORUNDADIR.
* (KIZ ÖĞRENCİLER)  SAÇLAR BOYASIZ, TIRNAKLARI KISA, OJESİZ VE MAKYAJSIZ OKULA GELİRLER.
* (ERKEK ÖĞRENCİLER) DÜZGÜN, KISA SAÇLI VE SAKAL TRAŞI OLMUŞ ŞEKİLDE OKULA GELİRLER.

Son DüzenlenmeSalı, 27 Mart 2018 15:18