OKULUMUZUN İŞLEYİŞİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Son Güncelleme: 27.09.2018

Değerli Velilerimiz,

Okulumuzun işleyişi ile ilgili bazı önemli konuları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bahçe Kullanımı:

Bu yıl yeni bir uygulama ile Okuldan çıkış yapmış öğrencilerin, Okul Sağlığı ve Güvenliği açısından ön bahçeyi kullanmalarına izin verilmemektedir.

Kararın uygulanmasında siz velilerimizin anlayışı ve desteği (özellikle geçen sene Okul çıkışında bahçede oynama alışkanlığı olan) öğrencilerimizin kuralı benimsemeleri açısından çok önemlidir.

Bu kuralı benimseme kararımızın birden fazla gerekçesi vardır.

• Servis kullanan veya velisi tarafından Okuldan erken alınmayan öğrencilerin; bahçede oynayan arkadaşlarını görerek yaşadıkları üzüntü ve hayal kırıklığının önüne geçmek,
  • Öğrencilerin bahçeyi sadece öğretmen gözetiminde kullanmalarını sağlayarak kurallar konusunda tutarlılık oluşturmak böylelikle öğrendiklerini içselleştirilme sürecine ket vurulmasını engellemek,
  • Okuldan çıkışını yaptığı halde; tuvalet veya su ihtiyacı için Okula geri dönen öğrencilerin sorumluluğu açısından yaşanan sorunları ortadan kaldırmak,
  • Söz konusu saatlerde çok sayıda ve farklı gruplardan öğrencinin bir araya gelmesi nedeniyle yaşanan kaza ve yaralanmaların önüne geçmek,
  • Okul Sağlık Merkezi’nin saat 17.00’den sonra kapalı olması nedeniyle öğrencilerimizin ve sizlerin yaşayabileceği olası bir soruna engel olmaktır.

Portal Kullanımı

Portalın öğrenci, veli ve öğretmen ara yüzleri mevcuttur.

Öğrenci:Bu hesaba kullanıcı olarak öğrenci TC numarası ve verilen şifre ile girilir. Öğrencimiz Ankara Koleji’nden mezun oluncaya kadar bu kullanıcı adını ve şifresini (istendiğinde değiştirebilmektedir) kullanır. Öğrenciler kendileri ile ilgili bilgilere, dökümanlara, ders notlarına, devamsızlık vb. bilgilere ulaşabilir.

Veli:Bu hesaba kullanıcı olarak veli TC numarası ve verilen şifre ile girilir. Veliler çocuğu ile ilgili bilgilere, dökümanlara, ders notlarına, devamsızlık vb. bilgilere ulaşabilir. Ayrıca okuldan iletilen duyuru, bilgilendirme yazısı, vb. gibi dökümanlara da buradan ulaşılabilir.

Portalda yer alan İletişim Bölümü’ndeki konu başlıkları;

• Kayıt İşlemleri
  • Kıyafet, Kitap, TED İktisadi İşletmesi
  • Öğrenci İşleri
  • Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri
  • Sağlık Hizmetleri
  • Servis Hizmetleri
  • Yemek Hizmetleri
  • Özel İletişim (sadece sınıf öğretmenlerimize açıktır)

Özel İletişim haricindeki bölümlere atılan mesajlar öğretmenlerimiz tarafından görülmemektedir. Seçeceğiniz konu başlığı çok önemlidir. Lütfen yazacağınız konunun ilgili birime ulaşması için konu başlığını dikkatli seçiniz. Eğer öğretmenimizi de ilgilendiren bir konuysa aynı mesajı özel iletişimden de göndermeniz gerekmektedir.

Özel İletişim’den gönderilen mesajlara sadece mesai saatleri içinde bakılarak cevap verilebilmektedir.

Portal’da “Özel İletişim” bölümü bu yıl kullanılmaya başlandığından dolayı zaman zaman teknik aksaklıklar yaşanabilmektedir. Aciliyet gerektiren durumları telefon yoluyla bildirmenizi rica ediyoruz.

Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla, Anaokulu Müdürlüğü

Son DüzenlenmeÇarşamba, 03 Ekim 2018 11:16