TED Okulları Arası V. Oğuz Atay Öykü Yarışması

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı TED Okulları Arası V. Oğuz Atay Öykü Yarışması

V oguzAtay

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM/KURULUŞ
TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ

YARIŞMANIN KONUSU
SERBEST

YARIŞMANIN AMACI
- KURUMUMUZDAN MEZUN OLAN OĞUZ ATAY’IN GENÇLER TARAFINDAN TANINMASINI, OKUNMASINI SAĞLAMAK
-GENÇLERİ OKUMA YAZMAYA ÖZENDİRMEK VE GELECEĞİN YAZARLARININ YETİŞMESİNE DESTEK OLMAK

TÜRÜ
ÖYKÜ YARIŞMASI

HEDEF KİTLE
TED OKULLARINDAKİ LİSE ÖĞRENCİLERİ ( 9 – 10- 11-12. Sınıflar Düzeyinde)

YARIŞMA TAKVİMİ:

YAZILARIN SON TESLİM TARİHİ:
03 ARALIK 2019

ÖYKÜLERİN ÖN ELEME TARİHİ
16 ARALIK 2019

YAZILARIN SEÇİCİ KURUL TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLME TARİHİ:
27 ARALIK 2019

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI-ÖDÜL TÖRENİ:
16 OCAK 2020

KATILIM ŞARTLARI:
  • HER OKUL EN FAZLA ÜÇ ÖYKÜYLE KATILABİLİR.
  • TÜRKÇENİN DOĞRU KULLANIMINA ÖZEN GÖSTERİLMELİDİR.
  • ÖYKÜLER, WORD BELGESİNDE 2,5x2,5 KENAR BOŞLUKLARI BIRAKILARAK BİR BUÇUK SATIR ARALIĞI VE 12 PUNTOYLA TİMES NEW ROMAN YAZI KARAKTERİNDE YAZILMALIDIR.
  • ÖYKÜLER, DÖRT SAYFADAN FAZLA OLMAMALIDIR.
  • ÖYKÜLER HERHANGİ BİR YERDE YAYIMLANMAMIŞ VEYA HERHANGİ BİR ÖDÜL ALMIŞ OLMAMALIDIR.
  • BAŞVURU İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIDA BULUNAN ON-LINE FORM DOLDURULMALIDIR.
  • KATILIMCILARIN VESİKALIK FOTOĞRAFLARI KENDİ ADLARI VE SOYADLARIYLA KAYDEDİLİP MAİLE EKLENMELİDİR.
  • YARIŞMACILARIN ÖYKÜLERİNİN ADLARI KENDİ ADLARIYLA BİRLİKTE docx. UZANTILI KAYDEDİLİP ÖRNEK MAİLDE GÖRÜLDÜĞÜ BİÇİMDE EKLENMELİDİR.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ÖYKÜLERİN E-POSTA TESLİM ADRESİ:

TELEFON NUMARASI: 0312 586 90 00 / DÂHİLİ: 1607 (TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ZÜMRESİ)

DÜZENLEME KURULU:
ŞULE KAYNAR, GİZEM ATALA

ÖN SEÇİCİ KURUL:
ZÜHAL BALOĞLU, MÜGE ATACAN, IŞIL ÇIRAKOĞLU, BAŞAK İNGİN, BETÜL BUZLUK, EMİNE TAŞ, FATMA SEVER, ABDULLAH ŞAHİN, ŞULE KAYNAR, EMİNE GÜLTEKİN

SEÇİCİ KURUL:
ADNAN BİNYAZAR
GÜRSEL KORAT,
HAKAN BIÇAKCI
PROF. DR. SEDAT SEVER
DOÇ. DR. TUĞBA ÇELİK

* Ödül töreni için ayrıca bilgi verilecektir.

AÇIKLAMA: 5846 Sayılı “Fikir ve Sanat Eserleri Yasası “ gereği, ödül alsın ya da almasın yarışmaya gönderilen tüm eserlerin her türlü kullanım hakları –bedelsiz olarak- yarışmayı düzenleyen TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİNE ait olacaktır. Eserlerin başkasına ait alıntı veya kopya olmaması gerekmektedir. Yarışmaya katılan her öğrenci ve öğretmen, bu şartları kabul etmiş sayılır.

*Dereceye giren öykülerin  “Kalem İzleri” dergisinde ve TED Ankara Koleji web sitesinde yayımlanması düşünülmektedir.

Oğuz Atay Öykü Yarışması Katılım Formu
Katılımcı Öğrenci Bilgileri