TED Okulları Arası IV. Oğuz Atay Öykü Yarışması

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı TED Okulları Arası IV. Oğuz Atay Öykü Yarışması

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM/KURULUŞ
TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ

YARIŞMANIN KONUSU
SERBEST

YARIŞMANIN AMACI
- KURUMUMUZDAN MEZUN OLAN OĞUZ ATAY’IN GENÇLER TARAFINDAN TANINMASINI, OKUNMASINI SAĞLAMAK
-GENÇLERİ OKUMA YAZMAYA ÖZENDİRMEK VE GELECEĞİN YAZARLARININ YETİŞMESİNE DESTEK OLMAK

TÜRÜ
ÖYKÜ YARIŞMASI

HEDEF KİTLE
TED OKULLARINDAKİ LİSE ÖĞRENCİLERİ ( 9 – 10- 11-12. Sınıflar Düzeyinde)

YARIŞMA TAKVİMİ:

YAZILARIN SON TESLİM TARİHİ:
14 ARALIK 2018

YAZILARIN SEÇİCİ KURUL TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLME TARİHİ:
14 ARALIK 2018 - 10 OCAK 2019

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI-ÖDÜL TÖRENİ:
17 OCAK 2019

KATILIM ŞARTLARI:

* ÖYKÜLERDE TÜRKÇENİN DOĞRU KULLANIMINA ÖZEN GÖSTERİLMELİDİR.
* ÖYKÜLER WORD BELGESİNDE 2,5x2,5 KENAR BOŞLUKLARI BIRAKILARAK BİR BUÇUK SATIR ARALIĞI VE 12 PUNTO İLE TIMES NEW ROMAN YAZI KARAKTERİNDE YAZILMALIDIR.
* ÖYKÜLER, DÖRT SAYFADAN FAZLA OLMAMALIDIR.
* HER YARIŞMACI YARIŞMAYA TEK BİR ÖYKÜ İLE KATILABİLİR.
* HER OKUL YARIŞMAYA EN ÇOK ÜÇ ÖYKÜ İLE KATILABİLİR.
* ÖYKÜLER HERHANGİ BİR YERDE YAYIMLANMAMIŞ VEYA HERHANGİ BİR ÖDÜL ALMAMIŞ OLMALIDIR.
* BAŞVURU İÇİN www.tedankara.k12.tr ADRESİNDE YER ALAN BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULARAK Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ADRESİNE E-POSTA ATILMALIDIR.
* SEÇİLEN ÖYKÜLER YARIŞMACININ ÖĞRETMENİ ARACILIĞIYLA OKULUN RESMİ E-POSTA ADRESİNDEN GÖNDERİLMELİDİR.
* KATILIMCILARIN VESİKALIK FOTOĞRAFLARI KENDİ ADLARI VE SOYADLARIYLA KAYDEDİLİP E-POSTAYA EKLENMELİDİR.
* YARIŞMACILAR, ADLARIYLA BİRLİKTE ÖYKÜ ADLARINI DA docx. UZANTILI KAYDETMELERİ GEREKMEKTEDİR.
* KİŞİSEL MAİL ADRESİNDEN GÖNDERİLEN ÖYKÜLER VE BİREYSEL BAŞVURULAR YARIŞMAYA KABUL EDİLMEYECEKTİR.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

TELEFON NUMARASI: 0312 586 90 00 / DÂHİLİ: 1421 (TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ZÜMRESİ)

ÖN SEÇİCİ KURUL:

ŞULE KAYNAR, EMİNE TAŞ

SEÇİCİ KURUL:
Araştırmacı Yazar Adnan Binyazar
Prof. Dr. Cahit KAVCAR
Doç. Dr. Tuğba Çelik
Öğr. Gör. Yazar  Gürsel Korat
Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Fatma SEVER

ÖDÜLLER:

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: Birincilik Madalyası, Oğuz Atay Kitap Seti, Katılım Belgesi
İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: İkincilik Madalyası, Oğuz Atay Kitap Seti, Katılım Belgesi
ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: Üçüncülük Madalyası, Oğuz Atay Kitap Seti, Katılım Belgesi

Katılımcı öğrenci, öğretmen ve jüriye Oğuz Atay kitapları
* Ödül töreni için ayrıca bilgi verilecektir.

AÇIKLAMA: 5846 Sayılı “Fikir ve Sanat Eserleri Yasası “ gereği, ödül alsın ya da almasın yarışmaya gönderilen tüm eserlerin her türlü kullanım hakları –bedelsiz olarak- yarışmayı düzenleyen TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİNE ait olacaktır. Eserlerin başkasına ait alıntı veya kopya olmaması gerekmektedir. Yarışmaya katılan her öğrenci ve öğretmen, bu şartları kabul etmiş sayılır.

*Dereceye giren öykülerin  “Kalem İzleri” dergisinde ve TED Ankara Koleji web sitesinde yayımlanması düşünülmektedir.

Oğuz Atay Öykü Yarışması Katılım Formu
Katılımcı Öğrenci Bilgileri