GK University - шаблон joomla Создание сайтов

TEOG Başarı Bursları

YEP Puanına Göre; Okulumuzdan Mezun Olan 8. Sınıf Öğrencilerine
ve Lise Kısmımıza Dışarıdan Kayıt Yaptıran Öğrencilere
2017-2018 Öğretim Yılında Başarı Bursu Verilecektir.

- %1’lik (0-0,99) başarı dilimine girenlere %100,

- %2’lik (1,00-1,99) başarı dilimine girenlere %80,

- %3’lük (2,00-2,99) başarı dilimine girenlere %60 oranında başarı bursu verilecektir.

Vakfımız ayrıca Temel Eğitimden Ortaöğretime Yerleştirmeye Esas Puan (YEP)’e göre okulumuza kayıt yaptıracak olan okul dışından 15 öğrenciye de il bazında %1’lik (0-0,99) başarı dilimine girmeleri halinde %100 başarı bursu verecektir.

Verilecek başarı bursu;

• Burs sadece öğrencinin yıllık okul ücretini kapsamaktadır.
  • Bursun bir sonraki yıl devam edebilmesi için öğrencinin ders kesimi itibariyle başarısız dersinin olmaması ve okuduğu yıla ait ağırlıklı yıl sonu başarı puanının en az 60,00 olması gerekmektedir. Ancak bu kapsamda değerlendirilen öğrencilerin okudukları yıllar içindeki ağırlıklı yıl sonu başarı puanlarının 1 defaya mahsus olmak üzere 60,00’ın altında olması halinde, ağırlıklı yıl sonu başarı puanlarını tekrar 60,00’a yükseltmelerini sağlamak amacıyla gelecek öğretim yılı için bir yıl daha burs hakkı verilir. İkinci kez 60,00’ın altında kalması halinde burs kesilir.
  • Okuduğu öğretim yılında Disiplin Kurulu tarafından disiplin cezası alan öğrencinin burs hakkı öğretim yılı sonunda sona erer.
  • Vakfımız öğrencilerinden Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda %1, %2 ve %3’lük dilime girerek burs hakkı kazanmış olmasına rağmen kaydını aldırmış bulunanlar, 2017-2018 öğretim yılının başlama tarihinden itibaren (11 Eylül 2017) en geç 1 ay içinde tekrar geri dönerek kayıt yaptırmaları halinde Vakfımız tarafından tanınan burs hakkından yararlandırılırlar. Ancak 1 aylık süreyi geçiren öğrenciler bu haktan yararlanamazlar.
Son DüzenlenmePerşembe, 01 Haziran 2017 14:50