ECO-Okullar Programı

2018-2019 eğitim-öğretim yılında TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu olarak Eko-Okullar programına katılım sağlanmıştır. Programın hedefi, öğrencilerimizin sahip oldukları çevre bilincini daha da geliştirmek ve  bu bilinci okul ortamının dışına çıkarıp yaymaktır. Buradan hareketle okulumuzda oluşturulan eko-tim ve komitemiz öncülüğünde, yine öğrencilerimiz tarafından belirlenen “Atmayalım Ayıralım, Geri Dönüşümle Geleceğimizi Kurtaralım” eko ilkesiyle, hazırlanan eylem planı doğrultusunda 2 yıl boyunca “Çöp-Atık” konusunda çalışmalar yapılmıştır. Eko-Tim öğrencilerinin, öğretmenlerin, okul idarecilerinin ve diğer öğrencilerin uyum ve iş birliği içerisinde görev almasıyla eylem planında belirtilen ve eklenen tüm etkinliklerimiz planlandığı şekilde yapılmış ve çalışmalar sonucunda okulumuz “Yeşil Bayrak” ödülüne layık görülmüştür. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibariyle yeni ilkemiz “Enerji” olarak belirlenmiş ve bu tema kapsamında çalışmalar yapılmıştır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında da bu tema ile çalışmalara devam edilecektir.

Eko Okulllar 1    Eko Okulllar 4

Eko Okulllar 2    Eko Okulllar 3