Bilişim Teknolojileri

BTEC INTERNATIONAL LEVEL 3 CERTIFICATE IN INFORMATION TECHNOLOGY
(BTEC Uluslararası 3. Seviye Bilişim Teknolojileri Sertifika Programı)

Öğrencilerimize bilişim teknolojileri alanında eğitim vermeyi amaçlayan ve onlara mesleki alanda eğitim alma fırsatı sunan bir programdır.

Öğrencilerimiz;

• Eğitimleri ve mesleki gelişimleri için bilişim teknolojileri araçlarını doğru ve işlevsel kullanmaktadır.
  • Çağın gelişen teknolojisine ayak uydurabilmektedir.
  • İletişim, üretim, programlama tekniklerini kullanabilecekleri yazılım paketlerini öğrenmektedir.
  • Bilgiye güvenli bir şekilde ulaşırken internetin olumsuz etkileriyle baş edebilmektedir.
  • Bilişim teknolojileri araçları ile geçirdikleri zamanı etkili kullanabilmektedir.
  • Estetik ve sosyal duyarlılıkla çoklu ortam ürünleri tasarlamaktadır.
  • Bilişim teknolojilerinin bireyler, toplumlar ve milletler üzerindeki etkilerini çalışmalarına yansıtmaktadır.
  • Bilişim teknolojileri araçlarının etkililiğini ve geçerliliğini değerlendirmektedir.
  • İlgi alanlarına giren ve son derece güncel bir konuda uluslararası yeterliliğe sahip olabilmektedir.
  • İş bulma imkanlarını kolaylaştırıcı, mesleki eğitimlerini destekleyici ve sektörlerin ihtiyaç duyduğu becerileri (eleştirel düşünme, yaratıcılık, bilişim teknolojilerini kullanma) kazanmaktadır.

Program, 1 zorunlu ve 1 seçmeli üniteden oluşmaktadır.

Okulumuzda 2022-2023 Eğitim öğretim yılında  BTEC Bilişim Teknolojileri Programının Uygulanması:

• Seçmeli BTEC Bilişim Teknolojileri dersi kapsamında ve haftada 2 ders saati (10. sınıf 2. Grup paketini seçen öğrenciler içindir),
  • BTEC Bilişim Teknolojileri dersi MEB seçmeli dersler kapsamında verildiği için e-okul notu bulunmaktadır.
  • BTEC Bilişim TeknolojileriProgramı uluslararası düzeyde bir sertifika alma fırsatı sunması nedeniyle iç ve dış denetimlere sahiptir. Bu nedenle:

-Süreç içerisinde verilen ödevlerin zamanında teslimi birincil koşuldur.

-Öğretmenin değerlendirdiği ödevleri okul içerisindeki iç denetleyici de değerlendirdikten sonra dış denetim süreci başlar ve sonrasında öğrenci sertifikaları onaylanır.
  • BTEC 3. Seviye Bilişim Teknolojileri Sertifika programını başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz AS level bir ders almış kabul edilirler. (Equivalent in size to 0.5 of an International A Level.)
  • Programın sunduğu zorunlu ünite aşağıda yer almaktadır. Seçmeli üniteler ise incelenerek öğrencilerimiz ve Programın işleyişi için en uygun olan ünite seçilmektedir. (Aşağıda belirtilen seçmeli ünite incelemeler sonrası değişiklik gösterebilir.)
  • Bu ders kapsamında yazılı sınav yoktur, uygulama sınavı vardır. Öğrenciler, ders öğretmeni ve iç denetleyici tarafından hazırlanan Assignment Briefleri (öğrenci görevleri ) ve İngiltere tarafından hazır verilen öğrenci görevini (set assignment brief) tamamlamak durumundadırlar.

btec bilişm