TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Yabancı Dille Öğretim Yapan Özel Lise statüsünde olup, Türkiye'nin tarihine yön veren binlerce mezunuyla gurur duyan en köklü ve önde gelen eğitim kurumlarından biridir.

Okulumuzda öğrenci merkezli, çağdaş yöntemleri kullanan, gelişmelere açık bir öğretim ortamını sağlamak en temel ilkemizdir. Bununla birlikte öğrencilerimizden gelecek olan ve öğretim ortamını zenginleştirecek her türlü bilimsel ve yaratıcı çalışmaya açık olmak esastır.

Okulumuzda milli eğitim müfredatının yanısıra öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini geliştirecek, bilgilerini artıracak akademik programlara yer verilmektedir. Bunun en önemli örneklerinden biri Uluslararası Bakalorya Programıdır.

Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (UB) Okulumuzda 1999-2000 öğretim yılında uygulamaya konulmuş olan, istekli ve akademik kriterlere uygun koşulları sağlayan öğrencilerimize, uluslararası geçerliliği olan diploma kazandıran bir programdır. Akademik güvenirliğin ve entellektüel düşüncenin simgesi olan UB Diploma Programına katılan öğrenciler, dünya çapındaki seçkin üniversiteler ve ülkemizin en iyi üniversiteleri tarafından gururla kabul edilmektedirler.

Her öğrenciyi kendi potansiyelini en üst düzeyde kullanabilir hale getirmeyi, öğrencilerin güvenli ve düzenli bir ortamda sürekli gelişmesini sağlamayı amaçlayan TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi UB'nin yanısıra Türkiye'de ilk kez 2007-2008 öğretim yılında "Bilim İnsanı Yetiştirme Programı"nı hayata geçirmiştir. Fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında araştırmacı, yaratıcı, üretken, bilimsel düşünceyi benimsemiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Bilim İnsanı Yetiştirme Programı, aynı zamanda bu alanlarda yetenekleri yüksek olan öğrencileri kendi alanlarında yüksek öğrenime hazırlamaktadır.

Okulumuzda Hazırlık, 9.,10.,11. ve 12. sınıf öğrencilerimize Ortak Genel Kültür Dersleri, Alan Dersleri ve Seçmeli Dersler sunulmakta, böylece öğrencilerimizin hem hayata, hem de yüksek öğretime en iyi şekilde hazırlanmaları sağlanmaktadır.

Yalnızca akademik başarıya odaklı değil, sosyal, sanatla barışık, yaratıcı, üretken, özgüven sahibi bireyler yetiştirmeyi amaçlayan okulumuz öğrencilerimizin sanatsal yeteneklerini ortaya çıkartacak, geliştirecek resim, heykel, dans, müzik, tiyatro vb. her türlü faaliyeti desteklemektedir.

Bilim İnsanı
Yetiştirme Programı

LYS-YGS   Spor ve Sanat Grubu
Seçmeli Dersleri

• TEOG TERCİHLERİ İLE İLGİLİ YENİ DUYURU

14.08.2014 - Lise

• EYLÜL DÖNEMİ İNGİLİZCE VE TÜRKÇE YETERLİLİK SINAV PROGRAMI

01.07.2014 - Lise

• MEZUN OLAMAYAN 12.SINIF ÖĞRENCİLERİNE YENİ SINAV HAKKI

13.08.2014 - Lise

• Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması (TEOG) Tercih ve Yerleştirme İşlemleri İle İlgili Bilgiler

04.08.2014 - Lise

• YEP Puanına Göre; Okulumuzdan Mezun Olan 8.Sınıf Öğrencilerine ve Lise Kısmımıza Dışarıdan Kayıt Yaptıran Öğrencilere 2014-2015 Öğretim Yılında Başarı Bursu Verilecektir.

08.07.2014 - Lise

Aktif Ziyaretçi:  1