KAMPUS TANITIMI

Kentin güneyinde OR-AN şehri-Yıldız mahallesi ile Ümitköy-Çayyolu-Eskişehir Yolu arasındaki bağlantıyı sağlayan yol üzerinde, Taşpınar Köyü'nün doğusunda Yumrubel Tepesi'nde bulunan kampus alanı Konya yolu üzerindeki Yonca kavşağına 4km., Ankara Çevre Oto yoluna Konya yolu ile 8.2 km., İncek yolu ile 11.7 km. uzaklıktadır.

Her köşesi mimari bir tasarım ürünü olan kampuste dıştan tuğlanın, betonun, yeşilin birlikteliği, içten renklerin ve ışığın cıvıltısı okunur?

309 dönüm büyüklükteki alan üzerinde toplam 141 dönümlük kapalı alana sahip tesisler projelendirilmiştir.

Derslikler kümeleri, kümeler sınıf gruplarını, sınıf grupları okulları oluşturmaktadır. Bu oluşumda tüm ögeler çağdaş eğitimin hızına ayak uyduracak nitelikte planlanmıştır. Toplam 6000 kişinin bir arada yaşadığı yeni kampus bünyesinde, okullar kısmında;

• 625 öğrenci kapasiteli anaokulu,

• 4890 öğrenci kapasiteli ilköğretim okulu,

• 2646 öğrenci kapasiteli lise kısmı bulunmaktadır.

TED Ankara Koleji Vakfı İncek Kampusü gerek sahip olduğu öğrenci ve kullanıcı kapasitesi, gerekse içerdiği tesisler yönünden sadece yurt içinde değil, yurt dışında da örnek gösterilecek nitelik ve ölçekte bir eğitim tesisidir. Bu tesis formel eğitimin verildiği bölümlerin yanısıra sosyal-kültürel-sportif etkinliklere de en geniş olanakları sağlayan çağdaş bir eğitim-kültür ortamı olarak planlanmıştır.

• Kampus 24 saat boyunca yerleşke çevre çiti boyunca konuşlanmış 23 adet kapalı devre kamera sistemi ile izlenmektedir.

• Projemiz, "Türkiye Deprem ve Afet İşlerinde Yapılacak Yapılara İlişkin Yönetmenlik"'e göre tasarlanmıştır.

Ana Mutfak ve Fast Food İşletim Sistemi

Kampuste yemek ve içecek ihtiyacı Ana Yemekhane (Merkez F Blok) binası mutfağından pişirilmek üzere ilgili yemekhanelerde gerçekleştirmektedir. Ayrıca Yemekhane Bilim Merkezi bünyesinde yer alan kafetarya ve pastanelerde fast food yemek hizmeti verilmektedir.
  • Ana Mutfak: Tabldot sistemi ile hizmet sunulmaktadır.

• Ayrıca fast food alanları mevcuttur.

• Ana Mutfak dışında İlköğretim 1-5 okul grubunda tüm öğrencilerimize hizmet sunulabilen ayrı bir mutfak yerleşimi bulunmaktadır.

• Bu mutfak sadece ısıtma amaçlı kullanılmakta olup, yerleşke ana mutfağından gelecek pişirilmiş yemeğin servisi yapılacaktır.

• Anaokulu bünyesinde, küçük yaş grupları için hizmet verecek olan bağımsız bir mutfak yapısı mevcuttur.

Klasik ilk ve orta öğretim anlayışının her zaman ötesine geçen TED Ankara Koleji bir asıra yaklaşan tarihini taşıdığı İncek Kampusünde, yeni nesillerin hayal dünyalarını, yaratıcılıklarını ve keşfetme duygularını geliştiren, yaşantıyı ve öğrenmeyi keyifli hale getiren çağdaş eğitim mekanları ile 21. yüzyıla yakışır bir eğitim hizmeti sunmaktadır.

Kampus projesinde 6000 kişilik nüfusun gereksinimleri ile birlikte kampus dışından gelebilecek talepleri de karşılayabilecek düzeyde bir dizi yaşam merkezi yer almaktadır. Bunlar;

• 3000 seyirci kapasiteli büyük spor salonu,
  • 2 adet antrenman salonu,
  • kapalı ve açık yüzme havuzu,
  • squash, dans, jimnastik, fitness salonları ve saunadan oluşan spor merkezi,
  • ilk müdahalelerin yapılması için elverişli bir sağlık merkezi,
  • alış-veriş merkezi,
  • değişik kullanımlara yönelik 9 adet stüdyodan oluşan sanat merkezi,
  • kalıcı ve süreli bilimsel deneyler, etkinlikler için bir bilim merkezi,
  • 800 kişilik büyük tiyatro-konferans salonu,
  • 200 - 100 ve 50 kişilik 6 adet seminer salonu ile kafe ve fuaye alanından oluşan kültür ve kongre merkezi,
  • cep sineması
  • yemek merkezi,
  • kolej müzesi,
  • kampus sakinlerinin ve mezunların sosyal etkinlikler için kullanabileceği restoran, kafe-bar, dinlenme ve etkinlik mekanları, açık yüzme havuzu, tenis kortlarıyla Mogan Gölü'ne hakim bir konumda bulunan sosyal kulüpten oluşmaktadır.

Yerleşke Atık Su Sistemi için "PAKET Arıtma Tesisi"

Kampusteki atık su sisteminin deşarjı için "PAKET Arıtma Tesisi" kullanılmaktadır. Bu sistem ile arıtılmış su bahçe sulama suyu olarak kullanıma geri döndürülecek, bu amaçla kullanılmadığı durumda ise ASKİ Bağırsak deresine verilecektir. Arıtılmış suda; 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 4 Eylül 1998 tarihli Su Kirliliği Yönetmeliği tarafından belirlenmiş deşarj standartları sağlanmıştır.

Sosyal Tesis Binası

Proje kapsamında yer alan Sosyal Tesis Binası, hem mezun hem de okul içi kullanıma açık bir sistem olarak düşünülmüştür. Bu tesisin ayrı bir işletme ve bünyesinde spor aktiviteleri ve restoran birimini ayrı olarak barındıran, kapalı ve açık yüzme havuzlu ve açık spor tesisleriyle bir kompleks olarak tasarlanması için ön çalışmalar yapılmıştır.

Aktif Ziyaretçi:  1