8. Sınıf Öğrencileri Ortak Sınavları

T.C.

GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu Müdürlüğü

Sayı  : B.08.4.MEM.2.06.51.04-125[39]-                                                           23 Kasım 2013

Konu : 8. Sınıf Öğrencileri Ortak Sınavları

Sayın Veli,

Tüm 8.sınıf öğrencilerimiz için zorunlu olan, Milli Eğitim Bakanlığı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş Sistemi Ortak Sınavlar uygulama takvimi ekte gönderilmektedir. Öğrencilerimiz ortak sınavlara girmek için ayrıca başvuru yapmayacaklar ve okulumuzda sınava gireceklerdir.  Öğrencinin sınava gireceği sınıf ve sıra bilgisi e-okul ve veli bilgilendirme sistemi üzerinde yayımlanmakta ve okulumuz panolarında da ilan edilmektedir. Ortak sınavların sonuçları ise Bakanlık tarafından, sınav takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul sistemine işlenecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi ayrıca gönderilmeyecektir.

Ortak sınavların uygulanması, sınavı yapılan derslerin ağırlık katsayıları, sınavın değerlendirilmesi, Yıl Sonu Başarı Puanı, Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı, Ortaöğretime Yerleştirmeye Esas Puanın hesaplanması, Ek Puan ve sınavla ilgili diğer genel açıklamalar, Bakanlığımız (http//oges.meb.gov.tr) ve okulumuzun web sayfalarında yayınlanmakta olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi e-Kılavuzunda yayınlanmaktadır. Ortak sınavlarla ilgili yapılan son değişikliklere de http://golbasi06.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ HUSUSLAR

SINAV UYGULAMASI: Öğrenciler, sınav salonlarına gelirken yanlarında kullanımı saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat getiremez. Ayrıca, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo, mp3 çalar gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazları da getiremeyeceklerdir. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

Öğrencilerimiz sınava mutlaka okul kıyafetleri ile geleceklerdir. Beden Eğitimi kıyafetleri ile de gelinmeyecektir. Her bir ders için, sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacak; ancak, geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Her dersin sınavında, ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıflardan çıkamayacak, 20. Dakikadan sonra, isteyen öğrenci sınıftan çıkabilecektir.  Sınavlarda görevlendirilecek öğretmenler, kendi okullarından farklı bir okulda görevlendirilecektir. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Sınavlarla ilgili genel sonuç analizleri yayınlanmayacak; dolayısıyla, birinci olan iller ve öğrenciler açıklanmayacaktır. Öğrencilerin sınav sonuçları, Bakanlık tarafından,  e-okul sistemine işlenecek ve öğrenciler sınav sonuçlarını bu sistem üzerinden öğrenebilecektir.

ULAŞIM VE SERVİSLER: 28-29 Kasım tarihlerinde öğrencilerimizin okulumuza ulaşımları öğrenci servisleri ile sağlanacaktır. Öğrenci servisleri öğrencilerimizi sabah her zamanki saatte evlerinden alarak okula getireceklerdir. Ayrıca isteyen velilerimiz öğrencilerimizi okula kendi araçları ile de getirebileceklerdir.

Öğrencilerimizin geç kalmamaları ve mağdur olmamaları için gerekli tedbirlerin alınması, öğrencilerimizin en geç saat 08:30 da okulumuzda olmaları gerekmektedir. Sınav bitiminde ise saat 12.10 ’da öğrencilerimiz servislerine binerek evlerine döneceklerdir.

Sınav günlerinde öğrencilerimize yemek çıkmayacaktır.

Bilgi edinilmesini ve gereğini önemle rica ederim.

Zühal ÜSTÜNDAĞ

TED Ankara Koleji Vakfı