COMENIUS PROJESİ

T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Comenius Okul Ortaklıkları Programına 2008 Mart ayında yapmış olduğumuz “We are all special – Best practise for inclusion” başlıklı proje başvurumuz kabul edilerek fonlanmaya hak kazanmıştır. Proje kapsamında ortak okullara yapılacak çalışma ziyaretleri ile ortak ülkelerin okul öncesi eğitim sistem ve yöntemlerinin incelenmesi ve farklı şekillerde özel desteğe/eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için en iyi uygulamanın belirlenerek ortak bir çizgide buluşulması hedeflenmiştir. Proje ortaklığımız Almanya, Finlandiya, İspanya, Romanya, Türkiye ve Galler olmak üzere toplam 6 ülkeden oluşmaktadır. Ağustos 2008 – Temmuz 2010 tarihleri arasında yürütülecek olan okul ortaklığı projemizde minimum 12 hareketlilik gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Proje konuları ve etkinlikleri ile ilgili bilgilere yandaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.